Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для ковідних лікарень Харківщини закуплять кисневе обладнання

Для ковідних лікарень Харківщини закуплять кисневе обладнання

До регіону надійшла субвенція на ці цілі з Державного бюджету України. Кошти прийняли до обласного бюджету та розподілили під час засідання сесії Харківської обласної ради.

Так, із державного бюджету на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, надійшло 20,5 млн грн. За даними Департаменту охорони здоров’я ХОДА кошти субвенції отримають 5 лікарень Харкова і області (Харківська міська клінічна лікарня №8, Богодухівська ЦРЛ, Купянське ТМО, Лозівська ЦРЛ та Чугуївська ЦРЛ ).

«Використання субвенції суттєво удосконалить надання стаціонарної допомоги хворим на ковід, надасть можливість отримання безперебійної та якісної кисневої терапії. Зокрема для лікарень придбають кисневі ємності, кисневі мережі та кисневу станцію – генератор кисню», - пояснили в Департаменті охорони здоров’я ХОДА.

Ще 10,4 млн з державної субвенції спрямували на придбання витратних матеріалів для забору біологічного матеріалу для проведення ПЛР-досліджень.