Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

65 дітей-сиріт на Харківщині зможуть отримати кошти на придбання житла

65 дітей-сиріт на Харківщині зможуть отримати кошти на придбання житла

Відповідне рішення про перерозподіл коштів субвенції з державного бюджету ухвалили 25 листопада під час засідання сесії Харківської облради.

Мова йде про перерозподіл більш ніж 4,5 млн грн субвенції з держбюджету для придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з-поміж них.

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, вже було проведено три засідання відповідної регіональної комісії, де й сформували пропозиції та визначили осіб з-поміж громадян цієї категорії. Загалом майже 30 млн грн субвенції буде спрямовано на виплату грошової компенсації для придбання житла.

Тож, поліпшити свої житлові умови зможуть 65 осіб: 33 – віком від 16 до 23 років (їм сплачується грошова компенсація у повному розмірі від розрахункової величини) та 16 – віком від 23 до 35 років (70% від розрахункової вартості), 16 - старші 35 років (30% від розрахункової вартості).

«Після внесення змін до обласного бюджету й перерозподілу субвенції між місцевими бюджетами місцевий розпорядник коштів повідомляє визначених осіб про умови та порядок отримання й використання цієї грошової компенсації. Протягом місяця громадяни мають подати заяву та певні документи, й кошти будуть перераховані на їхній спеціальний рахунок у банківських установах. Після цього протягом року вони можуть використати їх для придбання житла в будь-якому населеному пункті нашої країни», - повідомили в Департаменті соціального захисту ХОДА.