Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині грошову компенсацію для придбання житла мають отримати 7 учасників бойових дій

На Харківщині грошову компенсацію для придбання житла мають отримати 7 учасників бойових дій

Це внутрішньо переміщені особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і мають статус учасника бойових дій.

Необхідні зміни до обласного бюджету внесли під час чергового засідання сесії Харківської обласної ради, яке відбулось 25 листопада.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2021 р. №1444 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству у справах ветеранів на 2021 рік, та розподіл додаткового обсягу субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб» збільшується обсяг субвенції з державного бюджету на 11,2 млн грн на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

Усього сума субвенції складає 12,8 млн грн. Як пояснили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, при надходженні коштів з державного бюджету вони будуть перераховані місцевими управліннями соціального захисту населення на особисті рахунки цих осіб. Протягом року громадяни можуть підбирати собі житло як в області, так і по всій Україні.