Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласну програму будівництва житла для учасників АТО/ООС буде продовжено – Харнам

Обласну програму будівництва житла для учасників АТО/ООС буде продовжено – Харнам

19 листопада відбулося засідання Комісії щодо визначення списку кандидатів та черговості їх участі в обласній Програмі надання підтримки учасникам АТО/ООС для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки.

На початку зустрічі заступник голови ХОДА Михайло Харнам заявив, що наступного року цю програму буде подовжено.

«Хотіли всім вам подякувати за те, що ви захищаєте нашу Батьківщину, що зараз – разом з нами. Першочергово я бажаю вам здоров’я і миру всім нам. Сьогодні ми зібралися, щоб почути, які є побажання на майбутнє та чи все влаштовує в придбаному житлі», - звернувся до присутніх учасників програми Михайло Харнам.

Директор Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Вензель зазначив, що у 2021 році відпрацювали питання 23 кандидатів, з яких 18 змогли отримати житло.

«Усі учасники отримали житло в одному багатоквартирному будинку. З 23 кандидатів ми не уклали угоди з 5 особами за різними причинами: дехто відмовився, хтось вирішив податися на програму в наступному році», - прокоментував Олександр Вензель.

Михайло Харнам зазначив, що необхідно збільшити кількість договорів із забудовниками, щоб розширити спектр вибору квартир для громадян.

«Коли у 2016 році ми тільки почали реалізовувати цю програму, то було декілька забудовників, які висловили бажання активно співпрацювати. Але ринок змінюється, і не кожен готовий вже до цієї співпраці. Тому нам необхідно поновити роботу в цьому напрямі. Зараз ми також пропонуємо зробити додаткові програми для пільгового кредитування, адже не в усіх людей є можливість повним обсягом оплатити житло», - повідомив заступник голови ради Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Юрій Корсунов.

Також він наголосив, що загальний список претендентів складається з 116 осіб, саме цього року змогли розглянути 23 заявки, тому вкрай важливо продовжити цю програму наступного року.

«Тож наступного року ми далі за списком будемо розглядати претендентів. Хочу зазначити, що це насправді унікальна програма, нею варто пишатися, адже нічого подібного в інших областях немає. Ця програма - прояв поваги та підтримки захисника України! Загалом протягом 2016-2021 років було придбано 322 квартири, зокрема, за цей час освоїли, надали підтримку, на суму 76,1 млн грн», - додав Юрій Корсунов.