Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершуються роботи з облаштування 130 км дороги Київ – Харків – Довжанський у Донецькому напрямку

Завершуються роботи з облаштування 130 км дороги Київ – Харків – Довжанський у Донецькому напрямку

Роботи на дорозі М-03 відбуваються у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У Службі автомобільних доріг у Харківській області зазначили, що минулого року по Донецькому напрямку із застосуванням перевантажувача асфальтобетонної суміші відновили 95 км дорожнього покриття.  Ще 27 км були відновлені до 2020 року. На 2021 рік у цьому напрямку залишалася ділянка на в`їзді до м. Харків та ділянка в межах м. Чугуїв, які вже також відновлені.

«Окрім відновлення дорожнього покриття на всій протяжності ремонту дороги М-03, проводилися роботи зі встановлення нових автобусних зупинок, демонтажу наявного та влаштування нового бортового каменю, влаштування лотків для забезпечення водовідведення води з проїзної частини, земляні роботи з відновлення узбіч, облаштування з’їздів та примикань, встановлення металевого бар’єрного огородження, нанесення дорожньої горизонтальної розмітки», - повідомили в САД у Харківській області.

Дорожники наголошують, що на сьогодні зі 130 км дорожнього покриття в двох шарах готово 100%.

У цьому році планують закінчити повністю всі роботи на відрізку дороги від м. Харків до кордону з Донецькою областю, із яких залишилось облаштувати 5 зупинок громадського транспорту, встановити нові дорожні знаки та завершити нанесення дорожньої розмітки і бар’єрної огорожі.

Довідка. Траса М-03 – автомобільний шлях міжнародного значення протяжністю 872,8 км. Проходить територією Київської, Полтавської, Харківської, Донецької та Луганської областей. Збігається з частиною Європейського автомобільного маршруту E40.