Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця тижня громади мають подати пропозиції до обласної програми безбар’єрності – Скакун

До кінця тижня громади мають подати пропозиції до обласної програми безбар’єрності – Скакун

Питання впровадження безбар’єрного простору на території Харківської області розглянули під час наради з головами територіальних громад Харківщини, яка відбулась 17 листопада в ХОДА за участю голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Керівник Харківської ОДА Олександр Скакун під час наради наголосив на важливості цього напрямку роботи в громадах.

«Усі ті об’єкти, які будувалися в останні роки, хоча й мали бути зроблені з точки зору безбар’єрного простору, але часто не відповідають цим вимогам, - підкреслив Олександр Скакун. - Хочу нагадати, що цими питаннями опікується Перша леді держави. Це надважливе питання».

Зараз у регіоні напрацьовують обласну програму зі створення безбар’єрного простору. Свої пропозиції до неї має надати кожна з територіальних громад Харківщини, відзначив керівник ХОДА. 37 громад уже надіслали відповідну інформацію до Департаменту містобудування та архітектури ХОДА.

«До кінця тижня всі громади повинні надати свої пропозиції на департамент», - наголосив Олександр Скакун.

Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Антон Коротовських у ході наради повідомив, що департамент завершує моніторинг стану безбар’єрності по низці об’єктів області. Так, перевіряють заклади охорони здоров’я, заклади освіти, структурні підрозділи з питань соцзахисту, центри зайнятості, центри надання адміністративних послуг, національні заклади та установи, залізничні вокзали, аеропорти, автовокзали, установи Пенсійного фонду, споруди цивільного захисту, суди.

Під час наради також розглянули питання про стан цивільного захисту в територіальних громадах, створення та функціонування в них підрозділів місцевої пожежної охорони, пілотного проєкту профілактики залежностей у дітей шкільного віку. А також - ефективності використання державного майна в Харківській області та співфінансування центральних районних лікарень із бюджетів територіальних громад.