Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Від початку вакцинальної кампанії на Харківщині провели понад 1,3 млн щеплень

Від початку вакцинальної кампанії на Харківщині провели понад 1,3 млн щеплень

Такі дані навів під час брифінгу 5 листопада директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов.

За його словами, наразі з усіх госпіталізованих до лікарень пацієнтів на ковідних ліжках перебуває 126 хворих, які були щеплені двома дозами - це приблизно 3,5%.

«Ми прагнемо до того, щоб наше населення було як можна більше вакциноване і як можна менше поступало до наших лікарень з діагнозом СОVID-19», - сказав Максим Хаустов.

Він повідомив, що від початку вакцинальної кампанії в Харківській області проведено 1 млн 312 тис. 783 щеплення. За всю кампанію вакциновано 767 тис. 142 особи, що складає приблизно 34% від загальної кількості дорослого населення регіону. Повний курс вакцинації отримали 546 тис. 641 особа – це приблизно 24%.

«Вакцинованих медпрацівників, які пройшли повний курс щеплення - 60%, тих хто отримав хоча б одну дозу – 76%. Працівники освіти – 60%, які пройшли повний курс щеплення, і уже 92%, які отримали хоча б одну дозу», - повідомив директор Департаменту.

За попередню добу в області було щеплено 17 тис. 121 особа. Наразі в Харківській області працює 34 центри вакцинації населення та 177 пунктів щеплень.