Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшла Міжнародна конференція щодо інвестиційного партнерства з Азербайджаном

У Харкові пройшла Міжнародна конференція щодо інвестиційного партнерства з Азербайджаном

У заході взяв участь заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

На онлайн-конференції були присутні заступник міністра економіки Азербайджанської Республіки Ніязі Сафаров, заступник Директора Центру Аграрних інновацій Анар Джафаров, а також представники обласної та міської влади та харківських підприємств. Під час заходу розглянули можливість вільної торгівлі, податкових та митних преференцій інфраструктури, логістичних та інших можливостей, нинішній стан і перспективи українсько-азербайджанських відносин.

Окрім цього, презентували економічний потенціал міста Харкова й області. Михайло Черняк на початку конференції зазначив, що сьогодні Харківщина може бути прикладом партнерства між Україною та Азербайджаном. За його словами, нинішня конференція допоможе закріпити співробітництво і досягнути поставлених завдань.

«Наші країни дійсно є добрими партнерами, співробітництво розвивається й товарообіг стрімко зростає. Харківська область – один з найпотужніших промислових регіонів України. Ми маємо більше 140 потужних підприємств, які готові бути партнерами Азербайджану. Я впевнений, що такі конференції, як, наприклад, ми проводимо сьогодні, є дуже важливими. Оскільки навіть в умовах непростої ситуації, що виникла через пандемію, ми можемо обговорити, як разом досягнути дружнього взаєморозуміння», - розповів Михайло Черняк.

Зокрема, учасники виокремили найголовніші напрямки розвитку на Харківщині: енергетика та машинобудування, нафтопереробна хімічна промисловість, оборонна промисловість та аерокосмічна галузь. Також в ході зустрічі обговорили організацію ознайомчого візиту харківської делегації в Азербайджан. Таку пропозицію виніс Почесний консул Республіки Азербайджан в м. Харків Пан Афган Фаган Салманов.

«Ті компанії, які сьогодні зібралися тут, впевнені, що їм є що запропонувати щодо спільної співпраці. Ми вже розглядаємо пропозиції промисловців, які можуть запропонувати свою продукцію», - сказав Афган Фаган Салманов.