Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина розширюватиме напрямки співпраці з Азербайджаном - Скакун

Харківщина розширюватиме напрямки співпраці з Азербайджаном - Скакун

2 листопада керівник Харківської ОДА Олександр Скакун зустрівся з Почесним консулом Республіки Азербайджан в м. Харків Паном Афганом Фаганом Салмановим.

Олександр Скакун зазначив, що найголовніше нині в співпраці обох сторін – співпраця у сфері економіки, яка створюватиме прибутки підприємствам, для людей – робочі місця та збільшуватиме надходження в бюджет.

«Ми маємо знайти точки дотику в конкретних сферах. Треба визначити, де ми можемо стати партнерами. Безумовно, в пріоритеті – робота бізнесу, але важливо пам’ятати про державний сектор, культурні та освітні зв’язки. Потрібно укласти міжрегіональні угоди, які приведуть до укріплення відносин з Азербайджаном та виробництва спільного продукту», - розповів керівник ХОДА.

Під час діалогу сторони виокремили галузі, в яких можлива найбільш активна співпраця найближчим часом. Це харчова та текстильна промисловість. Окрім цього, Афган Фаган Салманов запросив делегацію від Харківської ОДА до Азербайджану, аби посилити взаємодію.

«Уже зараз є така пропозиція від азербайджанської сторони: створити спільне підприємство. Можна це буде детальніше обговорити на відеоконференції, яку ми спільно проведемо у п’ятницю з вами та представниками Азербайджану. Потрібно розвивати різні напрямки співпраці, а від вас нам потрібна підтримка», - сказав Почесний консул Республіки Азербайджан в м. Харків.

Переговори продовжаться вже 5 листопада – у межах відеоконференції.