Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для мене важливо, щоб вибори пройшли чесно та згідно з чинним законодавством – Олександр Скакун

Для мене важливо, щоб вибори пройшли чесно та згідно з чинним законодавством – Олександр Скакун

Про підготовку до дня голосування на виборах Харківського міського голови під час брифінгу в Харківській ОДА повідомив керівник області та очільники силових структур.

Оцінюючи хід виборчого процесу в Харкові, Олександр Скакун відзначив, що «політ нормальний». Ситуацію в місті та регіоні він назвав керованою та стабільною.

«Проводиться велика робота, щоб усе було в нормальному, штатному режимі. Я дякую силовикам. У області створений штаб по виборам мера Харкова, він працює кожен день 24 години на добу. Учора на базі СБУ в Харківській області було проведено засідання антитерористичного центру. Ми всі на ньому були присутні. Були позначені завдання керівником АТЦ, всі завдання виконуються. І поліція, і прокуратура – всі працюємо єдиним кулаком», - сказав керівник Харківської ОДА.

Інформацію Олександра Скакуна щодо спокійного перебігу виборчої кампанії підтвердив і прокурор Харківської області Олександр Фільчаков. Він наголосив, що грубих порушень у цій виборчій кампанії прокуратура не встановила.

«З  початку передвиборчої кампанії правоохоронними органами зареєстровано 6 кримінальних проваджень, з яких на цей час розслідуються 5. 1 кримінальне провадження вже на початку цього тижня було скеровано з обвинувальним актом до суду», - уточнив він.

Олександр Скакун наголосив на пріоритетах керівництва області: «Для мене важливо, щоб вибори пройшли чесно, згідно з чинним законодавством, щоб усі мешканці міста Харкова знали те, що вони чесно обрали для себе мера міста Харкова». Також Олександр Скакун запевнив, що Харківського міського голову «ми будемо готові взяти у свою команду керівників регіону й працювати в єдиній команді - для Харківського регіону загалом та міста Харкова».

Начальник ГУ Національної поліції в Харківській області Станіслав Перлін повідомив, що на виборчих дільницях у день голосування працюватиме більше 2000 правоохоронців. Зокрема – слідкуватимуть за безпекою на дільницях у лікарнях та супроводжуватимуть членів виборчкомів, які будуть забезпечувати голосування вдома.

«Будемо тримати ситуацію на контролі. Усе робимо для того, щоб громадянам Харкова було комфортно та зручно знаходитись на виборчих дільницях і виборчий процес пройшов без будь-яких ексцесів», - запевнив Перлін.

Окрім безпосередньо поліцейських, до безпекових заходів у день виборів долучаться й інші підрозділи: Нацгвардія, ДСНС, курсанти ХНУВС. Цілодобово працюватиме прокуратура.

Очільник УСБУ в Харківській області Роман Дудін відзначив: «Тільки поліції буде приблизно 2000 осіб. Я думаю, що ще 2 рази по стільки буде всіх інших правоохоронців - тих осіб, які мають слідкувати за безпекою в регіоні. Уже зараз стягуються наші групи з інших регіонів України, які будуть стежити за тим, щоб тут не відбулося жодних терористичних, диверсійних чи будь-яких інших правопорушень». Дудін звернувся до жителів Харкова з проханням із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки.