Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на Харківщині оздоровили 94 тисячі дітей

Цього року на Харківщині оздоровили 94 тисячі дітей

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага 28 жовтня під час онлайн-наради з підбиття підсумків організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році.

Захід відбувся під керівництвом голови Національної соціальної сервісної служби України Владислава Машкіна. Він зазначив, що наразі в Україні нараховується приблизно 4 млн дітей шкільного віку.

«Оздоровлювальна кампанія цього року була складною, оскільки проходила вона в умовах тих обмежень, які встановлені в країні у зв’язку з пандемією COVID-19. Проте результати кампанії 2021 року є кращими, ніж результати 2020 року», - розповів Владислав Машкін.

За інформацією Юрія Шпараги, на Харківщині за підсумками оздоровлення та відпочинку дітей протягом 8 місяців 2021 року всього оздоровленням та відпочинком за рахунок усіх джерел фінансування охоплено 94 тисячі дітей, що становить 34,8% від кількості дітей 7-17 років у області.

«Із загальної кількості за категоріями дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, оздоровленням та відпочинком охоплено 57,4 тисячі дітей – це 37,7%, з них 10,4 тисячі дітей – за рахунок державного бюджету та бюджету територіальних громад», - повідомив Юрій Шпарага.

На фінансування заходів з оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році в Харківській області витрачено 190,1 млн грн, зокрема 7,8 млн грн – з бюджетів територіальних громад області.