Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міст у Курилівці – один із перших відремонтованих шляхопроводів цього року

Міст у Курилівці – один із перших відремонтованих шляхопроводів цього року

Ремонт мосту через залізницю на дорозі Куп'янськ – Кругляківка проходив у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Цей шляхопровід було відремонтовано за 5 місяців. Начальник відділу будівництва ДП «Дороги Харківщини» Олександр Костенко зазначив, що ремонт провели за досить короткий термін.

«На мосту провели ремонт опір, укріплення відкосів бетоном. Зверху поклали монолітну плиту та влаштували дорожнє покриття. Також зробили бар’єрне і перильне огородження, тротуар, деформаційні шви. І додали нове освітлення на сонячних батареях», - розповів Олександр Костенко.

За його словами, наразі встановлюють саме сонячні батареї для того, щоб не підключатися до мережі та не залежати від постачальника. Також Олександр Костенко наголосив, що за час використання сонячних батарей на інших об’єктах було підтверджено їхню ефективну роботу.

«Особливістю під час будівництва можу назвати використання нових хімічних матеріалів від німецького виробника, які вже підтвердили якість і великий термін експлуатації. Також ми зробили водовідводи та пішохідні доріжки», - сказав начальник відділу будівництва ДП «Дороги Харківщини».

Міст через залізницю на дорозі Куп'янськ – Кругляківка побудували в 1964 році і відтоді не ремонтували, що призвело до його зношення. Проте під час капітального ремонту шляхопровід не перекривали, а автомобільний транспорт рухався у реверсному режимі.

«Ми зробили двошарове покриття товщиною 11 см: 6,5 см – мілкозернистий, щільний асфальтобетон. Загалом довжина цього мосту становить 45 м, ширина – 7 м, розширювати його не було потреби», - наголосив Олександр Костенко.

Він додав, що зараз в області закінчують роботи на інших об’єктах «Великого будівництва».

«Міст у Курилівці – один із перших відремонтованих шляхопроводів цього року в межах Програми Президента «Велике будівництво», - розповів начальник відділу будівництва ДП «Дороги Харківщини». - Також ще робимо мости в Дергачах, Козачій Лопані, маємо їх закінчити цього року».