Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Скакун доручив правоохоронцям забезпечити законність пасажирських перевезень у Пісочин, Люботин та Солоницівку

Скакун доручив правоохоронцям забезпечити законність пасажирських перевезень у Пісочин, Люботин та Солоницівку

23 жовтня керівник Харківської ОДА Олександр Скакун провів нараду з регіональним керівництвом Національної поліції, Патрульної поліції, Укртрансбезпеки та профільного підрозділу ХОДА.

Олександр Скакун підкреслив, що правоохоронні органи регіону мають приділити максимальну увагу забезпеченню законності пасажирських перевезень на трьох маршрутах області, де перевізник працює на незаконних умовах із 2019 року. При цьому 20 вересня цього року було проведено публічний конкурс, який виграла інша компанія.

«На сьогодні є угода, укладена між замовником в особі Управління транспорту ХОДА і компанією-перевізником щодо обслуговування вище вказаних маршрутів. Але на абсолютно незаконних умовах відбувається блокування цього процесу іншою компанією, яка без жодних дозвільних документів обслуговувала ці маршрути із 2019 року. Тобто їздять обидва перевізники - офіційний і незаконний. Така ситуація - абсолютно неприпустима», - наголосив керівник ОДА.

За словами начальника Управління транспорту ХОДА Володимира Наконечного, від пасажирів цих маршрутів постійно надходять скарги про скупчення автобусів, порушення безпеки на дорозі, незрозумілу людям ситуацію щодо страхування. Крім того, офіційний перевізник не може в повному обсязі забезпечувати перевезення у зв’язку з ситуацією, що склалася. 

Олександр Скакун наполіг на тому, щоб перевезення пасажирів на маршрутах Харків - Пісочин, Харків - Люботин та Харків - Солоницівка було терміново приведено у відповідність до законодавства.

«З понеділка переходимо у чітке розуміння, що ми наводимо там порядок», - підкреслив Олександр Скакун.