Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Лозівському Палаці культури закінчують утеплювати фасад

У Лозівському Палаці культури закінчують утеплювати фасад

Лозівський міський Палац культури реконструюють у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Наразі на об’єкті залишилося завершити утеплення фасаду, встановити ліфт для маломобільних груп населення та упорядкувати територію. Заступниця голови Лозівської РДА Юлія Іваненко наголосила, що проєкт капітального ремонту закладу від початку містив інклюзивну складову.

«Ми хотіли, щоб маломобільні групи населення також мали змогу безперешкодно відвідувати Палац культури. Плануємо зробити все для їхнього комфорту. До того ж сама будівля була введена в експлуатацію понад 40 років тому, тобто вона вже давно потребувала не тільки косметичного, а й капітального ремонту», - зазначила Юлія Іваненко.

Окрім цього, у межах Програми Президента «Велике будівництво» було зроблено мембранне покриття покрівлі, здійснено утеплення й гідроізоляцію фундаменту, замінено двері.

Також Юлія Іваненко зауважила, що наразі Палац культури продовжує працювати, тобто на період реконструкції жителі не залишилися без свого культурного осередку.

«Лозівський міський Палац культури є одним із найбільших культурних центрів на Лозівщині. Він охоплює культурними послугами не тільки Лозову, а й найближчі громади – це й Близнюківська, й Первомайська. Важливим також є те, що при міському Палаці культури працює багато дитячих та юнацьких гуртків, є дуже велика глядацька зала. Крім цього, тут розташовується міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану. Думаю, що кожним молодятам хотілося, щоб їхній важливий день проходив у гарних умовах і на згадку залишилися красиві фото», - розповіла заступниця голови Лозівської РДА.

Місцева жителька Юлія Плугарь любить приходити з дитиною на прогулянку до Палацу культури, адже відтепер там влаштована зона відпочинку.

«Це добре, що заклад оновлюється. Отже, буде більше можливостей, приємніше проводити біля нього час, набагато краще виглядає зовні. Тут проходить багато свят, тому, звичайно, його треба було реконструювати. Коли моя дитина підросте, то, я думаю, теж віддамо її на якийсь гурток, куди сама захоче», - поділилася враженнями Юлія Плугарь.

Завершити роботи на об’єкті планують до кінця цього року.