Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У педагогічному університеті ім. Г.Сковороди відкрили експозицію «Історія нескорених: продовження»

У педагогічному університеті ім. Г.Сковороди відкрили експозицію «Історія нескорених: продовження»

12 жовтня у відкритті виставки та у круглому столі щодо цієї події взяли участь громадські організації волонтерів, учасники АТО та представники структурних підрозділів Харківської ОДА.

Також серед запрошених – представники громадської ради та Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Харківській обласній державній адміністрації, студенти та викладачі Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної работи та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Олексій Максимов привітав гостей заходу від т.в.о. голови обласної державної адміністрації Олександра Скакуна, виказав велику шану близьким загиблих, подяку бойовим побратимам та волонтерам.

«Постійну експозицію «Історія нескорених: продовження» ми відкрили, аби донести до студентів університету, як майбутніх педагогів, необхідність зберегти пам'ять про героїв, які віддали свої життя за незалежність України, та навчити майбутнє покоління цінувати свободу, яка дістається такою ціною», - підкреслив Олексій Максимов.

Присутні поклали квіти до козацького хреста, встановленого на честь загиблих воїнів на Сході України, які були студентами та викладачами університету.

Під час круглого столу велику увагу було надано вшануванню пам`яті наших загиблих земляків. Виступили представники обласної державної адміністрації, ректор університету Юрій Бойчук, мати загиблого воїна - професорка університету Наталя Левченко, учасники бойових дій, волонтери.