Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наш пріоритет – завершити важливі будівництва, які було розпочато на Харківщині в різні часи. Михайло Харнам

Наш пріоритет – завершити важливі будівництва, які було розпочато на Харківщині в різні часи. Михайло Харнам

Під час робочої поїздки на Золочівщину заступник голови Харківської ОДА оглянув низку об’єктів на території громади, які потребують уваги з боку керівництва області.

Це дві недобудови та аварійна водонапірна башта. Так, на базі КЗ «Олександрівський ліцей» Золочівської селищної ради в попередні роки було розпочате будівництво дошкільного навчального закладу. Проєкт реалізували майже на 90%. Але два роки тому роботи заморозили – через брак коштів. У результаті заклад, який мав стати опорним для трьох сіл, перетворився на недобудову.

Кошти для того, щоб добудувати цей садочок, встановити меблі та ввести його в експлуатацію, виділили на останній сесії Харківської обласної ради. Завдяки особистому сприянню керівника ХОДА Олександра Скакуна з обласного бюджету на ці цілі виділили 2 млн грн.

«Для нас пріоритетом є завершення розпочатого. Тобто капітальний ремонт чи добудова того, що розпочали реалізовувати на Харківщині в різні часи, але з тих чи інших причин полишили не завершеним», - наголосив Михайло Харнам.

На Золочівщині до таких «проблемних» об’єктів також належить місцева дитяча музична школа. Там уже кілька років триває будівельний процес.

«Тут трішки інша проблема, - відзначив Михайло Харнам. - Ця будівля не закінчена та не введена в експлуатацію через недоброякісних забудовників».

На завершення реконструкції школи чекають понад 150 дітей. У ній 6 музичних та 1 художній класи. І зараз діти змушені навчатись у не пристосованих для цього умовах.

«Тут теж потрібно приймати управлінські рішення. І завершувати розпочате», -підкреслив Харнам.

Третій об’єкт громади, який потребує уваги, - водонапірна башта. Її ємність -150 кубометрів. Вона охолоджує компресори промислового аміачного холодильника ДО «Комбінат «Світанок» ДАРУ та забезпечує водою майже 4000 місцевих жителів. При цьому конструкція аварійна та потребує капітального ремонту.

За результатами робочої поїздки Михайло Харнам повідомив, що буде проведена експертна оцінка проблемних об'єктів для подальшого виготовлення необхідної проєктної документації та розгляду питання фінансування.