Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві закінчують реконструкцію пішохідного мосту

У Чугуєві закінчують реконструкцію пішохідного мосту

Встановлення нової мостової споруди відбувається у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Мостовики планують закінчити роботи до кінця жовтня. Наразі залишилося встановити освітлення та покласти асфальтобетон.

За словами заступника Чугуївського міського голови Костянтина Барміна, будівництво пішохідного мосту над трасою М-03 Київ – Харків – Довжанський проходить згідно з графіком, який надано генеральним замовником робіт – ДП «Дороги Харківщини».

«У межах Програми "Велике будівництво" виконувалася саме реконструкція пішохідного мосту і на сьогодні вона триває. Ми дуже вдячні обласній державній адміністрації за підтримку в цьому проєкті. Цей об’єкт має велике значення, тому що він з’єднує віддалені мікрорайони міста з його центральною частиною», - зазначив Костянтин Бармін.

Зокрема, протяжність нового мосту становить 65,5 м, що на метр ширше від попереднього шляхопроводу.

«Старий підвісний міст не був облаштований ніякими вуличними засобами освітлення, тому прохід по ньому в темний час доби був утруднений. Відтепер основний прохід оснащений стандартними світильниками. А також буде декоративне освітлення, тобто оздобимо самі ванти, тросовки. Здалеку, ми сподіваємося, це матиме дуже красивий вигляд», - розповів заступник міського голови.

Проєкт пішохідного мосту було розроблено у минулому році. Згідно з проєктом мали повністю зібрати нову споруду, адже сам шляхопровід збудували ще у 1984 році і з того часу він  капітально не ремонтувався.