Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун: «Ми хочемо бути ефективним партнером австрійським інвесторам»

Олександр Скакун: «Ми хочемо бути ефективним партнером австрійським інвесторам»

1 жовтня керівник Харківської ОДА Олександр Скакун зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Ґернотом Пфандлером.

У зустрічі з австрійською делегацією також взяла участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Олександр Скакун розповів пану послу та його колегам про суспільно-політичну обстановку в регіоні. Зокрема, керівник області запевнив, що ситуація на Харківщині контрольована, стабільна, й усі органи центральної влади, місцевого самоврядування на цей час працюють у регіоні однією командою.

Також Олександр Скакун розповів, що один із сьогоднішніх викликів для Харківської області – розвиток економіки і, перш за все, - галузі енергетики. Так, у планах на 2023 рік – інвестувати в Енергетичні електричні системи України і до кінця 2023 року повністю відрізати українські мережі від російських і замкнути на мережі Євросоюзу.

Як зазначив керівник ХОДА, український бізнес спільно з американськими і європейськими компаніями налаштований на розвиток використання «зеленого» палива - зокрема, водню: «Це паливо майбутнього, тому ми готові до інвестицій спільно з Євросоюзом у цю сферу енергетики».

Крім того, Олександр Скакун запевнив, що керівництво Харківської ОДА готове максимально сприяти австрійським інвесторам.

«Для того щоб австрійські інвестори не потрапляли в складні ситуації, я пропоную вам, пане посол, якщо буде зацікавленість австрійського бізнесу в Харківському регіоні, обговорювати ці проєкти з початкової точки, щоб разом вибудовувати дорожню карту. І тоді, я вас запевняю, що жоден корупційний ризик не спрацює в австрійському проєкті. Ми хочемо бути ефективним партнером», - сказав Олександр Скакун.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія Ґернот Пфандлер відзначив великий потенціал Харківщини і висловив підтримку у сприянні притоку інвестицій у Харківський регіон.

«Я думаю, що харківський регіон можна навести прикладом того величезного потенціалу, який має Україна. Енергетика завжди була важливим аспектом економіки України, і я впевнений, що так само буде і в майбутньому», - сказав пан посол.

Серед найперспективніших напрямків співпраці Австрії та бізнесу Харківської області учасники зустрічі виділили галузі машинобудування, ІТ, відновлювальні джерела енергії та інше.