Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній дитячій лікарні №1 закінчують утеплювати грудний корпус

В обласній дитячій лікарні №1 закінчують утеплювати грудний корпус

Роботи проводять у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

На будівлі залишилося зробити парапети, закрити її плитами HPL і покрівлею, встановити огородження та зробити відмостину.

За словами генеральної директорки Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1 Оксани Піонтковської, загалом передбачено проведення робіт з утеплення будівель (вентильований фасад з обшивкою) на загальній площі приблизно 8500 кв. м. Це два корпуси лікувального закладу – головний та грудний, перехід між корпусами та облаштування покрівлі.

«Нині в межах Програми Президента України «Велике будівництво» на 2021 рік за підтримки Європейського інвестиційного банку проводиться реконструкція обласної дитячої клінічної лікарні №1. Для нас це має дуже велике значення. Планується заміна вхідних груп та ремонт сходів, відкосів з відливами, теплогідроізоляція фундаменту та відмостини, робота з облаштування парапетів», - зазначила Оксана Піонтковська.

Зокрема, буде облаштовано приблизно 4000 кв. м покрівлі: замінять стару покрівлю на нову з покриттям мембрани.

«Ми чекаємо на завершення цього проєкту. Слід зазначити, що зараз вже стало трохи прохолодно і ми відчуваємо різницю між двома корпусами: у головному корпусі, де проводяться тільки роботи, і в грудному, де вже практично все завершено. Дуже вдячні, що цей проєкт реалізовується саме у нас завдяки підтримці влади Харківщини», - додала генеральна директорка обласної дитячої клінічної лікарні №1.

На об’єкті зараз працюють 35 робочих. Представник генпідрядника Дмитро Саприкін повідомив, що зараз закінчують набір підсистем для підготовки укладання фібро-цементної плити на фасад.

«Нині проводяться роботи з утеплення фасаду, набору підсистемної основи будівлі, також робимо м’яку покрівлю з утепленням основної будівлі, гідроізоляцію фундаменту і його утеплення, вхідні групи. З наступного тижня плануємо зайнятися відмостиною грудного корпусу. Асфальтування зробимо в наступному році, адже монтаж має вистояти зиму», - розповів Дмитро Саприкін.

Він зауважив, що роботи з утеплення мають завершити до кінця цього року.

«Будівля буде енергоощадною, адже повністю утеплимо фасад, фундамент, покрівлю. Окрім цього, встановлено енергоощадні вікна. Втрати тепла для лікарні не буде», - виокремив представник генпідрядника.