Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У двох школах на Харківщині провели навчальну евакуацію

У двох школах на Харківщині провели навчальну евакуацію

Місцева влада та керівництво богодухівських ліцеїв №2 та №3 на «відмінно» відпрацювали дії, передбачені на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Ініціював позапланову перевірку готовності закладів 30 вересня директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА Іван Сокол на виконання доручення голови обласної державної адміністрації Олександра Скакуна. Участь у заходах також взяли міський голова Богодухова Володимир Бєлий та заступник голови Богодухівської РДА Юрій Кузуб.

«700 учнів та 80 співробітників Богодухівського ліцею №2 встигли «евакуюватись» за 4 хвилини 8 секунд, а у ліцеї № 3 417 учнів та 83 працівники провели «евакуацію» за 3 хвилини 47 секунд. Вважаю, що це відмінний результат, - розповів Іван Сокол. – Ще раз наголошую, що вибір закладів для такого тренування є випадковим, їх керівництво не має часу підготуватись, тож усе проходить майже у реальних умовах».

Іван Сокол підкреслив, що такі перевірки у закладах освіти Харківщини триватимуть, бо мета роботи обласної влади і Департаменту цивільного захисту, зокрема – це забезпечити безпеку всіх громадян.

«Якщо завдяки нашій роботі ми врятуємо хоча б одну людину, ми працюємо не даремно», - нагадав девіз департаменту його очільник.