Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун перевірив, як готують до відкриття на прийом хворих із COVID-19 «чорнобильську» лікарню

Олександр Скакун перевірив, як готують до відкриття на прийом хворих із COVID-19 «чорнобильську» лікарню

Керівник Харківської ОДА 29 вересня відвідав Обласний диспансер радіаційного захисту населення в Харкові. З 1 жовтня ця лікарня знов прийматиме пацієнтів із COVID-19.

Олександр Скакун оглянув корпус лікарні, де розміщуватимуть хворих, та обговорив робочі питання з в.о. директора диспансеру Іриною Пироговою.

«На сьогодні ми маємо на території міста Харкова та Харківської області 13 ковідних лікарень. Прийнято рішення, що на цьому тижні буде відкрита ще «чорнобильська» лікарня та пологовий будинок №2 у місті Харкові. У «чорнобильській» лікарні ми відкриваємо 170 ковідних ліжок, 140 з яких обладнані потоковим киснем», - відзначив Олександр Скакун.

Ірина Пирогова повідомила, що зараз у лікарні відбувається підготовчий процес. Зокрема – з корпусу, де лікуватимуть хворих на COVID-19, переводять інших пацієнтів.

«Ми переводимо їх до 3-го корпусу – хтось виписується, хтось переводиться на доліковування. Також готуємо реанімацію для приймання пацієнтів», - сказала Ірина Пирогова.

Також вона відзначила, що вже завтра буде закачаний кисень до однієї з двох кисневих ємностей, які є на території лікарні. Питання заповнення другої та складання договорів з поставником також вирішується.

Ірина Пирогова відзначила, що головна допомога, якої зараз потребує заклад, - це кадрове забезпечення. У першу чергу закладу потрібні анестезіологи та терапевти.