Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ліцеї «Обдарованість» пройшов Національний урок пам’яті до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру

У ліцеї «Обдарованість» пройшов Національний урок пам’яті до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру

Завдяки освітній платформі «Червона точка пам’яті» учні зробили свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну.

Так, школярі змогли додати на карту свою «червону точку» у вигляді записаного спогаду, копії документу із сімейного архіву, знахідки з музею чи інформації про пам’ятник жертвам Голокосту.

На відкритий урок пам’яті 29 вересня до 10-класників наукового ліцею-інтернату «Обдарованість» завітали представники Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної та міської ради, керівництво ліцею. Під час уроку вчителька історії Наталя Піщуліна розкрила сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлила тему розстрілів у Бабиному Яру, розповіла, як важливо розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел, сучасне сприйняття процесу вивчення історії.

«Ми орієнтувалися на шкільну навчальну програму курсу "Історії України" і "Всесвітньої історії", тому проводимо урок для дітей 10 класу, оскільки вони ці події вже вивчали на уроках історії, - підкреслив директор ліцею-інтернату Валерій Поливанний. - Цей урок точно залишить слід у пам’яті учнів та дозволить наблизитися до формування історичної правди про Голокост».

Національний урок пам’яті пройшов одночасно у 15 тисячах шкіл України.