Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на Харківщині відремонтували майже 70 км місцевих доріг

Цього року на Харківщині відремонтували майже 70 км місцевих доріг

Загалом в області оновили 14 автодоріг і 5 мостів місцевого значення. Роботи проходили в межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це на брифінгу 29 вересня розповів директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко. За його словами, наразі на всіх дорогах місцевого значення в Харківській області, які планували відремонтувати в 2021 році, вже завершено роботи.

«Основні об'єкти ремонту автомобільних доріг місцевого значення, на яких цього року велися роботи, - це Харків – Липці – Борисівка, Новоіванівка –Орілька на Чернявщину, під'їзд до села Вільхівка, Студенок – Суха Кам'янка, Старий Салтів – Великий Бурлук – Приколотне, Ізюм – Оскіл», - зазначив Ігор Турченко.

На мостах місцевого значення, які також запланували відремонтувати цього року, на сьогодні роботи звершили на 90%.  

Зокрема, на мосту Куп'янськ-Кругляківка роботи - уже на завершальній стадії, ступінь виконання становить 99%. 

На 95% виконано ремонт пішохідного мосту в Чугуєві – наразі підрядник завершує монтаж освітлення та робить розмітку. 

А на мосту Ізюм-Барвінкове закінчується монтаж укріплень відкосів.

Також в області є два об’єкти, які цього року почали ремонтувати за рахунок економії коштів у системі «Прозоро» і які дещо відстають у графіках виконання робіт. Це міст на дорозі Дергачі-Дворічний Кут, де сьогодні виконують роботи з асфальтування нижнього шару покриття, і міст на автошляху Золочів-Козача Лопань - наразі там закінчується буріння паль і будуть укладатися плити. 

Ігор Турченко зазначив, що на дорожнє покриття гарантійний термін складає 5 років, на заміну основи - 10 років.  

«Ми комплексно підходимо до ремонту автомобільних доріг місцевого значення. Не тільки заміна шару асфальтобетону, в обов'язковому порядку робиться відбір кернів, визначаємо, чи потрібна заміна основи, кладеться переважно два шари асфальтобетону, використовується комплексний підхід: дорожня розмітка, знаки, бар'єрне огородження, освітлення - ці всі роботи обов'язково включаються у проєкт виконання ремонту автомобільних доріг. І тільки після отримання відповідного сертифікату якості підряднику здійснюється перерахування коштів. Якість – це головне, що ми контролюємо», - сказав директор ДП «Дороги Харківщини».