Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для освітян Харківщини провели семінар із цивільного захисту

Для освітян Харківщини провели семінар із цивільного захисту

Захід відвідали понад 100 учасників: керівники відділів освіти територіальних громад, представники шкіл і закладів професійно-технічної освіти.

Семінар пройшов 28 вересня на базі Національного університету цивільного захисту України.

У заході взяв участь директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА Іван Сокол. Він акцентував увагу на тому, що більшість дітей не має достатніх знань із цивільної безпеки, зокрема - щодо надання першої медичної допомоги або дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів тощо.

Надалі, за його словами, Департамент цивільного захисту спільно з Департаментом науки і освіти та ДСНС розроблять механізм, завдяки якому вдосконалюватиметься та підвищуватиметься рівень обізнаності у сфері безпеки дітей, а також дорослих, які відповідають за їх здоров'я і життя.

«Я вважаю, що практичний працівник ДСНС повинен зайти у кожен клас. Практичний працівник медзакладу, який може показати правила надання першої медичної допомоги, повинен зайти у кожен клас. Якщо хоча б пів класу зможе це сприйняти, це буде дуже добре, це буде наша з вами маленька перемога, яка завдяки спогадам, що залишаться у дітей, зможе врятувати багато життів», - підкреслив Іван Сокол.

Фахівці університету для учасників семінару організували на плацу 6 навчальних локацій, щоб наочно показати відпрацювання дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів, небезпечних хімічних речовин, виникнення аварії на транспорті, надання домедичної допомоги та допомоги постраждалому після аварії. Також рятувальники продемонстрували первинні засоби пожежогасіння.

«У нашого департаменту є негласний девіз: якщо ми завдяки нашій роботі врятуємо хоча б одне життя, то ми працюємо не даремно. Сьогоднішній захід спрямований на те, щоб керівники напрямів у закладах освіти змогли побачити на власні очі, що треба доводити дітям, що має відкластися у них у голові, щоб при виникненні якоїсь небезпеки діти могли правильно діяти, - зазначив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА. – Семінар пройшов на високому рівні. Коли учасників запитали, чи їм сподобалося, вони відповіли оплесками».