Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 жовтня ще два медичні заклади в Харкові прийматимуть хворих на СOVID-19

З 1 жовтня ще два медичні заклади в Харкові прийматимуть хворих на СOVID-19

До переліку з 13 лікарень, які входять до госпітальної бази, долучать обласний Диспансер радіаційного захисту населення та Харківський пологовий будинок №2.

Про це 28 вересня під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов.

«З 1 жовтня вони вже почнуть приймати пацієнтів. Зараз вони готуються – заповнюють киснем ємності, облаштовують приміщення й набирають бригади, які будуть працювати з хворими на СOVID-19», - розповів Максим Хаустов.

За його даними, в результаті введення нових закладів госпітальна база для хворих на COVID-19 у регіоні збільшиться на 280 ліжок і становитиме 3295 ліжок. Він нагадав, що наразі в Харківській області для хворих на COVID-19 виділено 3015 ліжок.

«Зараз зайнято 1897 ліжок - 62% від загальної кількості ліжок госпітальної бази», - надав дані Максим Хаустов.

Директор департаменту також зазначив, що зараз переважну більшість тих, хто захворів, становлять мешканці міста Харкова. Саме тому ситуація із заповненістю ліжок в обласному центрі відрізняється від тієї, що в районах.

Максим Хаустов запевнив, що резерв ліжок для хворих на COVID-19 у регіоні є. У разі подальшого погіршення ситуації хворих почнуть приймати госпіталь ветеранів війни та 18-та міська лікарня Харкова.