Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Басейн, льодовий манеж і тир: на Харківщині готують проєкти реконструкції ДЮСШ

Басейн, льодовий манеж і тир: на Харківщині готують проєкти реконструкції ДЮСШ

Відновлювальні роботи в дитячо-юнацьких спортивних школах і спорт-інтернатах планують здійснити в межах Програми Президента України «Велике будівництво» в 2022 році.

Загалом наступного року програма «Велике будівництво» охопить 100 ДЮСШ та 25 спорт-інтернатів України. На Харківщині для участі в програмі відібрали 9 спортивних закладів: 3 спортивні інтернати і 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. 
 
27 вересня заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам провів зустріч із представниками цих ДЮСШ та спорт-інтернатів.   
 
«Для Харківської області дуже важливий розвиток спортивної інфраструктури. Реалізація цих проєктів дозволить суттєво покращити умови для занять різними видами спорту, тим самим збільшити кількість учнів у цих спортивних школах, а отже - й потенційних олімпійців у нашій області», - підкреслив Михайло Харнам. 
 
Наприклад, у Харківському державному вищому училищі фізичної культури №1 у межах «Великого будівництва» планують побудувати універсальний спортивний комплекс з ігрових видів спорту та єдиноборств, а також - тренажерну залу для представників усіх видів спорту. 
 
Проєкт нового плавального басейну для фінансування за Програмою Президента подав Харківський фаховий коледж спортивного профілю. Також тут розраховують побудувати майданчики для пляжного волейболу, прибудувати залу важкої атлетики з гуртожитком та відновлювальним центром. 
 
У Харківському республіканському ліцеї-інтернаті спортивного профілю в рамках «Великого будівництва» планують побудувати гуртожиток. А вихованці ДЮСШ «ХТЗ» можуть отримати багатофункціональну спортивну залу і льодовий манеж. Крім того, у школі з’являться нові фехтувальна та тренажерна зали. 
На Комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу №4 Харкова чекає будівництво кількох спортивних залів з вільної боротьби. А в Харківській міській СДЮСШОР зі стрільби з луку «Комунар» планують створити нові стрільбища та зимовий тир.