Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже всі будівлі держадміністрацій Харківщини визнано доступними для осіб з інвалідністю

Майже всі будівлі держадміністрацій Харківщини визнано доступними для осіб з інвалідністю

Такі дані були озвучені 27 вересня під час засідання обласного комітету із забезпечення доступності маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

«За результатами моніторингу та оцінки ефективності діяльності обласних, Київської міської державних адміністрацій, проведеного протягом ІІ кварталу 2021 року, Харківська область посідає 6 місце в рейтингу доступних будівель, у яких розміщені місцеві держадміністрації та їх структурні підрозділи (90,5 % від загальної кількості)», - повідомили в Департаменті соціального захисту ХОДА.

Також в області щороку покращуються показники стану доступності об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Зокрема, під час заходу було розглянуто стан забезпечення доступності транспортної інфраструктури, а також установ системи правосуддя, органів правопорядку та банківських установ.

Прийнято ряд рішень, які сприятимуть покращенню стану доступності для осіб з інвалідністю, в тому числі для осіб з вадами зору та слуху, до зазначених установ.

До реалізації прийнятих рішень будуть залучені також виконавчі комітети територіальних громад області.