Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмському ліцеї №2 утеплюють стіни й ремонтують покрівлі харчоблоку та спортзалу

В Ізюмському ліцеї №2 утеплюють стіни й ремонтують покрівлі харчоблоку та спортзалу

Під час робочої поїздки до Ізюмського району заступник голови ХОДА Михайло Харнам оглянув хід капітального ремонту на двох об’єктах «Великого Будівництва».

Так, заступник керівника області побував у Ізюмському ліцеї №2 та Балаклійському дитячо-юнацькому спортивно-оздоровчому комплексі «Вимпел».

Роботи на цих об’єктах проводять у рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво».

«В умовах різкого похолодання особливої уваги потребують об’єкти, на яких роботи пов’язані з відкритим повітрям, - відзначив Михайло Харнам. – А відносно ремонту в Ізюмському ліцеї, то тут важливе ще й забезпечення теплом тих, хто в ньому навчається та працює. Основне завдання - утеплення будівлі ззовні».

Утеплення, шпаклювання та фарбування потребує площа в майже 2500 тис. кв. м. Це зовнішні стіни всього ліцею. Будівельні роботи стартували в серпні цього року. Практично за місяць будівельники облаштували весь цоколь і утеплили майже 700 кв. м. стін. Одночасно проводять ремонт покрівлі на харчоблоці та спортзалі.

У Балаклійському комплексі «Вимпел» тривають як внутрішні, так і зовнішні роботи. Зараз монтують підсистеми й основний фасад, а також вікна. Уже встановлено каркас під ліфт для маломобільних груп. Перекладають усі інженерні мережі. Також будівельники працюють над системами електропостачання та вентиляції. Що стосується чаші басейну, то вже завершені демонтажні роботи, зроблено тинькування стін. Нині йде підготовка до вкладання ПВХ мембрани та до оздоблення плиткою стін приміщення, де буде басейн.

 

«На цьому об’єкті теплопостачання забезпечуватиметься шляхом комбінованої подачі тепла через систему центрального теплопостачання та з використанням теплових насосів, - наголосив Михайло Харнам. – За новими технологіями забезпечуватиметься й вентиляція повітря. Завдяки чому буде енергоефективний метод подачі тепла».