Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській обласній «інфекційці» є кисень та вільні місця – директор лікарні Павло Нартов

У Харківській обласній «інфекційці» є кисень та вільні місця – директор лікарні Павло Нартов

Директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» та директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА на брифінгу розповіли про те, як лікують хворих на COVID-19 у головній ковідній лікарні регіону.

Так, Павло Нартов повідомив, що в «інфекційці» перезавантаження немає, є вільні місця, «швидкі» доставляють пацієнтів і їх госпіталізують.

«Наш лікувальний заклад розрахований на 330 ліжок, на ранок у нас знаходилося 290 хворих, 40 ліжок вільних», - навів актуальні дані директор «інфекційки».

Він також повідомив, що на добу до лікарні шпиталізують близько 20 нових пацієнтів і приблизно стільки ж – виписують.

Відповідаючи на запитання про реанімаційні місця, Павло Нартов зауважив: «Уся наша лікарня, можна сказати, - це велике реанімаційне відділення». Зараз у закладі - 233 точки централізованого кисню. 

«Хворих наразі до нас госпіталізують з більш тяжким перебігом захворювання, ніж раніше. І кількість таких хворих з кожним днем зростає. Але ми зараз готові до цього виклику, кількість кисневих точок у нас збільшилась практично у два рази. На сьогодні є 233 точки централізованого кисню. Усім практично хворим у нас потрібен кисень. Ми його надаємо», - запевнив Павло Нартов.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов додав, що на сесії обласної ради 23 вересня виділили 2,9 млн грн, які необхідні для завершення робіт у новому реанімаційному відділенні «інфекційки».

«Після того, як проведуть під’єднання електромережі, практично в тижневий термін ми підключимо цю реанімацію», - сказав Максим Хаустов.

У реанімації буде 18 ліжок, але за необхідності їх кількість збільшать до 24.