Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Приватизація або оренда: на Харківщині стимулюють ефективне використання держмайна

Приватизація або оренда: на Харківщині стимулюють ефективне використання держмайна

24 вересня пройшло чергове засідання Робочої групи з питань ефективностi використання державного майна в Харкiвськiй областi.

Учасники зібрання обговорили стан передачі державного майна, що не увійшло до статутного капіталу господарських товариств у процесі приватизації в комунальну власність за результатами проведених нарад з територіальними громадами, та пропозиції по громадах, які не вирішують це питання.

«Щодо громад ми маємо сформувати зрозумілу ситуацію з майном житлового фонду та інфраструктурних об'єктів, які з певних причин на сьогодні не передаються або не приймаються, та що цим процесам заважає», - зазначив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Петро Лашин.  

Крім того, на нараді йшлося про необхідність стимулювання процесів приватизації в Харківській області.

«Перед усіма органами управління стоїть завдання переглянути, яке є майно непотрібне або таке, що не використовується і може бути передане на приватизацію», - зауважив начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області Дмитро Безпалов.

За підсумками засідання робоча група вирішила доручити громадам, які на сьогодні не мають плану дій щодо прийняття позастатутного майна – це об’єкти житлового фонду, інженерної інфраструктури та захисних споруд – розробити план дій для вирішення цього питання і надати інформацію обласній адміністрації.

Також учасники наради розглянули перелік об’єктів незавершеного будівництва, з яким надалі Фонд держмайна звернеться до органів управління цією нерухомістю, щоб обговорити можливість приватизації або подальшого використання.

Наостанок учасники робочої групи підкреслили важливість активної роботи із засобами масової інформації задля охоплення більш широкого кола зацікавлених осіб у питаннях приватизації державного майна та оренди.