Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Область готова збільшити госпітальну базу для лікування COVID-19» - Михайло Черняк

«Область готова збільшити госпітальну базу для лікування COVID-19» - Михайло Черняк

На сьогодні на Харківщині 13 лікарень працюють із пацієнтами, хворими на COVID-19.

Про це 23 вересня повідомив заступник голови ОДА Михайло Черняк під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради.

«Уся госпітальна база на території області є єдиною для всіх жителів як міста, так і районів області. Тому ми використовуємо всі потужності, які є. Загальна кількість ліжок госпітальної бази становить 3015 од. так званих першої і другої хвилі лікарень, які працюють з ковідом. На сьогодні з них зайнято 1568 - фактично це трохи більше, ніж 50% заповненості», - повідомив Михайло Черняк.  

Він також зазначив, що за час, який пройшов між хвилями пандемії, робота тривала і зараз триває щодо забезпечення госпітальної бази потоковим киснем.

«Попередні хвилі показали, що це є важливо і дуже критично для пацієнтів, які потрапляють у вкрай важкому стані до лікарні і їм необхідно забезпечити якісний рівень кисневої терапії. Тому на сьогодні кількість ліжок з централізованою подачею кисню у визначеній базі складає 2010. З них пацієнтами, які потребують кисневої терапії, зайнято 923», - зазначив заступник голови ХОДА.

За його словами, робота з розгортання госпітальної бази і забезпечення потоковим киснем триває. На сьогоднішній сесії буде запропоновано підтримати рішення, які дозволять вийти на показники щонайменше 80% забезпечення госпітальної бази тих лікарень, які вже включені.

Також наразі опрацьовується питання з боку адміністрації, профільного департаменту щодо збільшення госпітальної бази шляхом залучення нових лікарень.

«Фактично всі ті лікарні, які працювали у попередні хвилі, а їх було 24, сьогодні перебувають у резерві. Вони всі мають досвід роботи з ковідом, мають кадрове забезпечення, мають ліжка з потоковим киснем, що є дуже важливим», - додав Михайло Черняк.