Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підтримку театрально-концертних установ області додатково виділили 25 млн гривень

На підтримку театрально-концертних установ області додатково виділили 25 млн гривень

Відповідне рішення підтримали депутати Харківської облради під час чергової сесії 23 вересня.

Кошти виділено на виконання заходів Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки.

Зокрема, на фінансову підтримку театрів з виплати заробітної плати спрямують понад 15 млн грн, фiлармонiї, художнім і музичним колективам, ансамблям, концертним та цирковим організаціям спрямують понад 9 млн.

«Зазначених коштів вистачить на виплату заробітної плати до наступного пленарного засідання сесії Харківської обласної ради», - відзначили в Департаменті культури та туризму ХОДА.

Виплати будуть здійснені таким установам: ОКП «Харківський державний академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва», ОБЗ «Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка», ОКЗ «Харківський академічний російський драматичний театр імені О. С. Пушкіна», ОКЗ «Харківський театр для дітей та юнацтва», ОКЗ «Харківський академічний театр музичної комедії», КП «Харківська обласна філармонія», ХОКП «Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський"», КП ХОР «Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю».

Окрім цього, з метою забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати працівникам театрально-концертних установ Департамент культури і туризму ХОДА розробив проєкт рішення Харківської обласної ради «Про внесення змін до Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки».

«Цим рішенням передбачається збільшення обсягів фінансування на виконання пункту 1.6. "Фінансова підтримка театрів, філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів" підрозділу 1. "Театральна діяльність" на 2021 рік на 49,1 млн грн», - пояснили в департаменті.