Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більш ніж 783 тисячі щеплень від COVID-19 зробили в Харківській області

Більш ніж 783 тисячі щеплень від COVID-19 зробили в Харківській області

Першу дозу вакцини отримали понад 445 тис. осіб, другу – більше ніж 328 тис. осіб. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максим Хаустов.

Загалом, за даними Максима Хаустова, на сьогодні повний курс щеплення пройшли 14,7% дорослого населення Харківської області. Якщо рахувати з першою дозою, то охоплення вакцинацією перевищить 20% дорослого населення регіону. 

Зокрема, повний курс щеплення проти COVID-19 пройшли 50,89% медичних працівників, першу дозу зробили більше ніж 67% медиків. 

Серед працівників закладів освіти повний курс вакцинації мають понад 42%, з першою дозою – більше ніж 73%. 

«Школи готуються до «жовтої» зони, коли доведеться зачиняти заклади освіти, які не провакциновані на 80%. Ще є час і, я думаю, більшість закладів освіти у нас будуть провакциновані й працюватимуть», - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА.

Він також розповів, що на сьогодні заповненість лікарень першої і другої хвилі складає 46% від загальної кількості ліжкового фонду. При цьому з усіх хворих, які зараз перебувають у стаціонарі, приблизно 4% вакцинованих – усі вони переносять захворювання у легкій формі.

«Лікарі кажуть, що відрізняється захворювання у вакцинованих і невакцинованих. У невакцинованих – стрімке наростання різноманітних побічних ускладнень тощо. Хворі, які вакциновані, мають більш легкий перебіг. Тому ще раз закликаю всіх вакцинуватися. Вакцин зараз достатньо, у нас наявні: Pfizer, CoronaVac і AstraZeneca», - повідомив Максим Хаустов.  

Довідка. На сьогодні в закладах охорони здоров’я Харківської області під COVID-19 виділено 3015 ліжок, з них із потоковим киснем – 2010, зайнято – 1372, зокрема дітьми – 127.