Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили підвищення рівня оплати праці та легалізації зайнятості

У ХОДА обговорили підвищення рівня оплати праці та легалізації зайнятості

Засідання під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення Юрія Шпараги відбулось 16 вересня.

«В області проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, працюють обласна та районні (міські) робочі групи з питань підвищення мінімальної заробітної плати, рівня оплати праці та легалізації зайнятості, здійснюються інспекційні відвідування органами Держпраці, - розповів Юрій Шпарага про результати виконання завдань уряду. - З початку року заходами охоплено 8,3 тис. суб’єктів господарювання області, в яких зайнято близько 200 тис. працівників. Результатом роботи стала легалізація понад 1,1 тис. працівників».

Начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям Харківського обласного центру зайнятості Інна Прохоренко проінформувала присутніх про можливості служби зайнятості та компенсаторні механізми і економічні стимули для роботодавців, які створюють робочі місця.

Також учасники обговорили питання створення нових робочих місць, зокрема - під час реалізації загальнодержавних цільових  (регіональних) інвестиційних та інших програм і проєктів.