Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У новій споруді обласного онкоцентру готуються налаштовувати інженерні комунікації

У новій споруді обласного онкоцентру готуються налаштовувати інженерні комунікації

15 вересня хід робіт на головному будівництві регіону перевірив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

Нову споруду для Харківського обласного онкологічного центру зводять у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Нині роботи тривають у секціях А, Б, В першої черги лікувально-діагностичного корпусу, а невдовзі розпочнуть будівництво другої черги.

«Зараз на об’єкті здійснюємо монтаж залізобетонних виробів, триває будівництво каркасу. Уже змонтували по секції В колони, фактично монтуємо 3 поверхи лікувально-діагностичного корпусу. Також слід зазначити, що усі тендерні процедури, укладання договору та погодження титулів об’єкту по Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерству фінансів уже виконані», - розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

Після будівництва залізобетонного каркасу планують змонтувати стіни та покрівлю, зробити скління корпусу. Також паралельно відбувається будівництво допоміжних будівель – кисневої станції та трансформаторної підстанції, газової котельні. Роботи на них мають закінчити до кінця року.

«Газова котельня підходить впритул до нинішньої будівлі радіології, тому там виконані роботи з ін’єктування поверхні, змонтовано підпорну стіну і підготовлено основу для монолітного фундаменту, тобто роботи по газовій котельні тривають згідно з графіком», - зазначив Сергій Жуков.

Представник генпідрядної організації Юрій Мошковський сказав, що на кисневій станції вже роблять підлогу, а на трансформаторній підстанції закінчують монолітні роботи та зведення стін.

«На будівництві онкоцентру зараз йдуть монтажні роботи: монтуються колони, ригелі, плити, відбуваються монолітні роботи. Тобто відразу будуються 3 корпуси першої черги: А, Б, В», - підсумував представник генпідрядної організації.

Кожного дня над зведенням нового корпусу працюють понад 70 осіб.

«Найближчим часом налаштовуватимемо інженерні комунікації, каналізацію, водопровід, підлогу та зовнішні стіни. Взагалі цього року маємо закінчити монтаж корпусів, а також кладку зовнішніх стін, і розпочати внутрішнє оздоблення», - повідомив Юрій Мошковський.

Нагадаємо, загалом онкологічний центр будуватимуть у 4 черги: перша та друга – це лікувально-діагностичний корпус. Після чого лікарі зможуть переїхати до нової будівлі. Уже після цього до основної споруди добудують додаткові крила та здійснять благоустрій території (ці роботи входять до 3-ї та 4-ї черг).

Більше фото.