Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна лікарня отримала сучасне обладнання для хворих на інфаркт міокарда

Обласна лікарня отримала сучасне обладнання для хворих на інфаркт міокарда

Новий прилад дозволить медикам швидше проводити обстеження і завдяки цьому зменшити ризики для пацієнтів.

Флуоресцентний імуноаналізатор Харківській обласній клінічній лікарні подарувала благодійна організація.

Нове обладнання дозволить лікарям легко і точно виявляти у крові пацієнта ранній біомаркер інфаркту міокарда - Тропонін. А отже знаходити пошкодження міокарда на ранніх етапах та точно оцінювати ризик гострого коронарного синдрому.

Такий імуноаналізатор став єдиним у медзакладі, його встановили у кардіологічногому відділенні. Тепер медики Харківської обласної лікарні можуть робити дослідження цілодобово. Щодоби, за підрахунками лікарів, тесту в відділенні потребують до 12 хворих, яких ушпиталюють з підозрою на інфаркт міокарда. Швидкий результат полегшить діагностику та покращить якість обслуговування пацієнтів. 

«Велике значення має швидке отримання результату, тому що від цього залежить тактика ведення пацієнтів у таких гострих станах як емболія легеневої артерії, гострий інфаркт міокарда, сепсис. У цій ситуації ми вже через 10 хвилин отримуємо результати і можемо чітко спланувати наші наступні дії щодо пацієнта. Наприклад, для емболії легеневої артерії пацієнтам, у яких тромб закупорює легеневу артерію, ми можемо своєчасно провести розчинення цього тромбу і по суті врятувати життя», - розповів завідувач кардіологічного відділення Ігор Кузнецов.

Він також зауважив, що технологія не вимагає спеціальних навичок - будь-хто з чергового персоналу відділення здатний самостійно виконати обстеження.

Фонд подарував не тільки сам апарат. Допомогли і зі специфічними реагентами, здатними виявляти біомаркер тропонін – загалом 2 тис. наборів. Цього, за словами Ігоря Кузнецова, має вистачити на рік. За наявності інших реагентів медики зможуть у майбутньому робити інші дослідження пацієнтам.