Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

6 найбільших промислових підприємств Харкова проводять спартакіаду машинобудівників

6 найбільших промислових підприємств Харкова проводять спартакіаду машинобудівників

У 10-й, ювілейній, спартакіаді беруть участь близько 2 тисяч співробітників харківських промгігантів.

Змагання відбуваються на стадіоні «Турбініст» заводу «Турбоатом» і присвячені Дню фізичної культури і спорту, що відзначається сьогодні, 11 вересня.

Свої спортивні команди представили АТ «Турбоатом», АТ «ФЕД», ДП «Завод ім. В.О. Малишева», ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова», АТ «Світло шахтаря» і ДП «Завод «Електроважмаш». Вони змагаються у футболі, стрітболі, армреслінгу, гірьовому спорті, стрибках у довжину, спринті на 60 і 100 метрів, кросі на 500, 1000 і 1500 метрів, настільному тенісі, пляжному волейболі, шахах і шашках.

На запрошення учасників спартакіади захід відвідав керівник Харківської ОДА Олександр Скакун. 

«Харківський регіон укотре довів, що він – один з найбільш спортивних регіонів в Україні. Сьогодні – у День фізичної культури та спорту – відбувається такий потужний захід. Шість наших промислових гігантів зібралися, щоб провести змагання не тільки в цехах заводів, а й на спортивних майданчиках – у дружній, здоровій атмосфері. Це класно, це здорово, це робить колективи ще більш дружніми», – відзначив Олександр Скакун. 

Також на свято спорту завітали голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, народна депутатка України Вікторія Кінзбурська. Звісно, й керівники заводів перебувають на заході та підтримують кожен свою команду. 

Так, команда ПрАТ «ФЕД» представлена 23 учасниками в 6 видах спорту. За словами голови правління підприємства Віктора Попова, така спартакіада – це дуже гарна й затребувана ініціатива. 

«Підприємства із задоволенням відгукнулися. Для мене особисто це свято полягає в тому, що тут дуже багато молоді. Ще 6-7 років тому таке неможливо було уявити. Це говорить про те, що виробництво помолоділо, воно затребуване, люди не виїжджають закордон, а навчаються, стають професіоналами і залишаються в Харкові», - зазначив Віктор Попов. 

Як розповів генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін, на свято також запросили дітей працівників. Для малечі підготували окремий майданчик, де на них чекали спортивні заняття, ігри та зустріч із персонажами мультфільмів. 

«Колектив «Турбоатому» дуже міцно поріднився з машинобудівниками Харкова. Присутні тут робітники і «Турбоатому», і «Електроважмашу», і «Світла шахтаря», «Заводу Малишева», «ФЕДа», «КБ Морозова». Вони прекрасно знають: ми – одна команда машинобудівників Харкова. І сьогодні на цьому стадіоні ми продемонструємо нашу єдність, вірність традиціям, які закладено поколіннями харківських машинобудівників», – зазначив Віктор Суботін. 

Він також повідомив, що незабаром розпочнеться реконструкція футбольного поля стадіону «Турбініст». Зокрема, планується відновити футбольне поле і зробити його за міжнародними європейськими стандартами зі штучним покриттям. Це дозволить проводити там внутрішньообласні та, можливо, внутрішньоукраїнські змагання з футболу.