Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про 100-відсоткову заповненость «інфекційки» в Харкові є маніпуляцією – заступник міністра

Інформація про 100-відсоткову заповненость «інфекційки» в Харкові є маніпуляцією – заступник міністра

10 вересня заступник Міністра охорони здоров’я України ознайомився з роботою Харківської обласної інфекційної лікарні.

Олександр Комаріда відвідав медичний заклад у межах робочої поїздки до Харківської області. Як зазначив заступник міністра, метою поїздки на Харківщину були питання вакцинації, а також готовності закладів охорони здоров’я до нової хвилі СOVID-19.

«Вчора надійшла інформація про те, що інфекційна лікарня заповнена на 100%. Я особисто сьогодні був в інфекційній лікарні й можу вам із упевненістю сказати, що вона заповнена відповідно до тих показників, тих цифр, які щоденно подаються. Там немає стовідсоткової заповненості. Я не знаю, навіщо потрібно було таку маніпуляцію робити й навіть тим лякати людей», - сказав Олександр Комаріда.

Він зауважив, що лікарня має абсолютно нормальний робочий стан, робочий процес і забезпечена потоковим киснем.

«Там стоїть 20-тонна ємність високопотокового кисню, ми бачили, як вона працює. Там стоять випаровувачі, тобто процес іде. Ми були в новому реанімаційному відділенні, воно ще не запущене, але фактично завершене. Я повторюсь, лікарня працює, завантаженість планова, далеко не сто відсотків, усі пацієнти забезпечені потоковим киснем, тому не потрібно розганяти фейки», - додав Олександр Комаріда.