Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Ви - приклад усім українцям, як треба боротися з викликами» - Олександр Скакун зустрівся з паралімпійцями

«Ви - приклад усім українцям, як треба боротися з викликами» - Олександр Скакун зустрівся з паралімпійцями

У Харківській ОДА привітали спортсменів Харківщини, які представляли Україну на Паралімпійських іграх у Токіо.

Із паралімпійцями та їх тренерами зустрілися очільник ХОДА Олександр Скакун і голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Ви - люди з нереальною силою духу. Ви - приклад того, як потрібно досягати великих перемог, маючи складні завдання не тільки на спортивній арені, але і в житті. Ви - приклад усім українцям, як треба боротися з викликами, які часто нам підкидає життя, знаходити в собі сили вирішувати ці завдання і для себе, і для держави, гордо піднімаючи прапор України на всіх континентах світу», - звернувся до паралімпійців Олександр Скакун.

Він подякував спортсменам за їхні досягнення та зазначив, що місцева влада зі свого боку робитиме все, щоб досягнення олімпійців і паралімпійців ставали ще більш значущими.

«Президент Володимир Зеленський приділяє велику увагу розвитку спортивної інфраструктури в державі. У нас серйозні плани на 2022 рік. Зокрема, є ідея будівництва багатофункціонального олімпійського комплексу в Харкові, де можна було б готувати спортсменів зі всієї Східної України. Зараз ми готуємо цей проєкт і будемо його представляти в Києві, адже для реалізації знадобиться допомога державного бюджету», - розповів керівник ХОДА.

Загалом на Паралімпіаді в Токіо харків’яни здобули медалі в 17 дисциплінах. Якщо рахувати медалі в командних естафетах кожному спортсмену, то спільно це 20 медалей.

Серед цих нагород два «срібла» належать харківській фехтувальниці на візках Олені Федоті. Першу медаль вона завоювала в індивідуальному фехтуванні шаблями, другу - в шпажній команді, в якій, до речі, всі три учасниці є харків’янками. Тому саме другу медаль Олена називає особливою: «Бо вона наша».

«Я раніше не вигравала жодної паралімпійської медалі. А це - мрія кожного спортсмена. У фіналі хотілося стати чемпіонкою, та, на жаль, мені не вдалося побороти китаянку на цей раз. Але я знаю, що мені це по силах. Ми будемо працювати, щоб у Парижі зуміти перевершити свої результати», - зазначила Олена Федота.

Під час святкового заходу п’ятикратний паралімпійський чемпіон та володар 7 медалей Паралімпіади-2020 Максим Крипак вручив керівництву області прапор Харківщини з автографами всіх членів паралімпійської команди. Це саме той прапор, який від Харківської ОДА подарували спортсменам, проводжаючи їх на змагання.