Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – у лідерах щодо роботи з медичними електронними сервісами

Харківщина – у лідерах щодо роботи з медичними електронними сервісами

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк узяв участь у селекторі Міністерства охорони здоров’я України.

Селекторна нарада відбулася під керівництвом Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Основна тема обговорення – впровадження з 1 жовтня нових електронних сервісів, зокрема, е-лікарняного.

За даними міністерства, станом на 6 вересня в Україні було сформовано більш ніж  308 тисяч електронних медичних висновків у 2 522 закладах охорони здоров’я – це фактично 85% закладів, які мають право експертизи тимчасової непрацездатності. На підставі медичних висновків було створено 175 тисяч електронних лікарняних.

Як повідомили в МОЗі, Харківська область перебуває серед лідерів щодо роботи з електронними медичними сервісами.

Михайло Черняк зазначив, що Харківщина зробить усе можливе, щоб з 1 жовтня медичні заклади змогли повноцінно включитися в новацію і працювати з е-лікарняними. Так, в області забезпечено моніторинг підключення медичних закладів до функціоналу медичних висновків про тимчасову непрацездатність в електронній системі охорони здоров’я. 140 установ забезпечено медичними інформаційними системами для роботи в електронній системі охорони здоров’я.

За офіційними даними НСЗУ, Харківська область за кількістю підписаних медичних висновків про тимчасову непрацездатність посідає третє місце серед регіонів України (18,28 тисячі висновків).

Теги