Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«На Харківський регіон чекають великі перемоги і великі спортивні кейси» - Олександр Скакун

«На Харківський регіон чекають великі перемоги і великі спортивні кейси» - Олександр Скакун

5 вересня на Харківщині вперше в Україні пройшов фінал змагань Світового туру «1 зірка» з пляжного волейболу серед жінок.

Місцем проведення змагань стали Коробові Хутори. Щоб населений пункт зміг прийняти матчі світової першості, тут попередньо підготували інфраструктуру. Зокрема, відремонтували дорогу до місця проведення змагань і упорядкували територію.

«Харківський регіон черговий раз довів, що ми є одним з лідерів спортивних кейсів в Україні», - оцінив результат підготовки і сам турнір керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

Він побував на змаганнях у третій - фінальний день - і заявив, що облдержадміністрація і надалі підтримуватиме розвиток спортивної інфраструктури в області та проведення подібних змагань.

«Цей турнір - начебто і невеликий за кількістю глядачів, але дуже знаковий. Вважаю, що ми зробили все на високому рівні. Організатори задоволені, глядачі задоволені - це найголовніше. Тому будемо вважати, що турнір уже вдався, і це початок нашого великого спортивного шляху. На Харківський регіон чекають ще більші перемоги і великі спортивні кейси», - сказав Олександр Скакун.

За словами президента Федерації пляжного волейболу Харківської області Сергія Івашкевича, високий рівень організації турніру також відзначив і супервайзер міжнародної федерації.

«Вимоги були високі, для нас незвичні. Ба більше - в умовах пандемії, з цього все почалося: поділ підходів тощо. Завезти новий пісок сюди, прокласти сюди дорогу. Завдяки нашій владі ми змогли все це подужати, все це зробити, і виклалися на повну, виконали всі вимоги - до кожного сантиметра. Супервайзер це підтвердить, і він дуже залишився задоволений. Сказав, що рівень набагато вищий, ніж він очікував. І він сподівається, що ми ще будемо проводити турніри. Він зараз пише спеціальний лист зі схваленням», - розповів Сергій Івашкевич.

Переможницями змагань у Коробових Хуторах стали спортсменки з Ізраїлю - Аніта Дейв і Софія Старіков. У фіналі вони обіграли команду Австрії в двох сетах.