Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року на Харківщині створено майже 21 тис. робочих місць

З початку року на Харківщині створено майже 21 тис. робочих місць

Питання створення нових робочих місць та легалізації трудових відносин обговорили під час засідання круглого столу.

Так, за даними заступниці директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Печури, з початку року в області знайшли роботу близько 80 тис. осіб, з них 25,8 тис. – за сприяння служби зайнятості. Коштом усіх джерел фінансування створено майже 21 тис. робочих місць.

Тетяна Печура інформувала присутніх роботодавців, що облдержадміністрація запровадила моніторинг створення нових робочих місць та працевлаштування на них незайнятого населення, в тому числі безробітних.

«Кабінет Міністрів України органам влади різного рівня доручив максимально сприяти створенню нових робочих місць та працевлаштуванню незайнятого населення, зокрема - при реалізації державних та регіональних програм і проєктів», - підкреслила представниця департаменту.

Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко ознайомив присутніх роботодавців з можливостями служби зайнятості в підготовці кадрів, а також розповів про чинні компенсаторні механізми та економічні стимули для роботодавців, які створюють робочі місця.