Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінрегіон розпочав прийом заявок для отримання субвенції громадам на розвиток інфраструктури

Мінрегіон розпочав прийом заявок для отримання субвенції громадам на розвиток інфраструктури

Заявки приймаються з 1 вересня від органів місцевого самоврядування для отримання субвенції на розвиток комунальної інфраструктури, зокрема для придбання комунальної техніки.

Клопотання для отримання субвенції та матеріали подаються до Мінрегіону через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або інтегровану з ним інформаційну систему в електронній формі за наявності технічної можливості. Ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

У разі відсутності технологічного забезпечення клопотання і матеріали подаються до Мінрегіону в паперовому вигляді (зокрема через систему електронного документообігу).

До клопотання додаються такі матеріали:

- гарантійний лист щодо забезпечення співфінансування з місцевого бюджету лізингових платежів відповідно до умов та в порядку, встановленому договором фінансового лізингу;

- затверджена програма розвитку житлово-комунального господарства, строк дії якої становить не менше трьох років від дати подання клопотання;

- перелік обладнання та транспортних засобів, зокрема спеціального призначення, із специфікацією та зазначенням загальної вартості;

- комерційна пропозиція уповноваженого банку щодо можливості фінансування комунального підприємства;

- рішення органу місцевого самоврядування про надання дозволу на укладення договору фінансового лізингу;

- оголошення про проведення відкритих торгів на послуги у сфері фінансового лізингу;

- рішення органу місцевого самоврядування про повернення субвенції до державного бюджету в разі настання випадку, передбаченого пунктом 14 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, зокрема на придбання комунальної техніки, з відповідним проєктом договору. 

Заявки приймаються протягом 30 робочих днів.

У Мінрегіоні зазначають, що Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, зокрема на придбання комунальної техніки, затверджено постановою Уряду від 11 серпня 2021 р. № 883.