Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для школи Короленка виділять додаткове фінансування

Для школи Короленка виділять додаткове фінансування

1 вересня в учбовому закладі відзначили День знань.

До навчання в спеціальній школі ім. В.Г. Короленка приступили близько 200 учнів з різних куточків України. Із початком навчального року їх привітали керівники ХОДА, Харківської облради та народні депутати України. 

Керівник Харківської ОДА Олександр Скакун побажав усім успішного навчального року: учням - гарних оцінок, а педагогам – задоволення від їхньої діяльності. Він також відзначив внесок директора закладу Олександра Білоусова в розвиток школи. 

«Уже майже 135 років наш навчальний заклад відкриває двері учням. Ця школа – одна з найстаріших в Україні. Її стіни бачили багато переломних етапів у історії країни, але школа завжди демонструвала те, що наші учні можуть, хочуть, вміють робити», - сказав у відповідь директор КЗ «Харківська спеціальна школа ім. В. Г. Короленка» Олександр Білоусов. 

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко висловила впевненість, що школа – тільки починає розквітати. 

«Ті трансформації, які відбуваються зі школою Короленка, першочергово пов’язані з підтримкою нашого народного депутата Павла Сушка, а також співпрацею обласної ради, обласної державної адміністрації та спонсорів. Ваша школа починає тільки розквітати і ще багато в нас заплановано проєктів, наприклад, пам’ятник імені Короленка», – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко. 

Зокрема, на проведення ремонтних робіт у спецшколі з обласного бюджету за період з 2019 по 2021 роки виділили майже 3,5 млн грн. А за допомоги Харківської ОДА та народних депутатів України було закуплено автобус. 

«Школі допомагали з закупівлею різного устаткування, ремонтом кімнат та харчоблоку. На вересневій сесії також передбачено понад 1 млн 300 грн виділити на різні речі цієї школи», - повідомив заступник голови ХОДА Роман Семенуха.