Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ринку «Барабашово» почала працювати пересувна медична амбулаторія, в якій можна отримати щеплення проти СOVID-19

На ринку «Барабашово» почала працювати пересувна медична амбулаторія, в якій можна отримати щеплення проти СOVID-19

Мобільна амбулаторія створена на базі спеціально обладнаного медичного автомобіля, де наразі працює одна бригада, яка проводить щеплення.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов, пересувна амбулаторія працюватиме на ринку «Барабашово» тимчасово – поки тут не обладнають стаціонарний пункт щеплення. Після цього медичне авто буде працювати і в інших точках по місту Харкову.

«Ми обрали для розташування мобільного центру вакцинації великий торговельний майданчик, адже його відвідує велика кількість харків’ян, жителів області й інших регіонів. Крім того, тут можуть вакцинуватися й працівники торговельного центру, які зазвичай не мають часу, щоб відвідати інші пункти вакцинації. Тут вони зможуть зробити це, практично не відриваючись від роботи. Очікуємо, що тут центр буде мати дуже великий попит», - зазначив Максим Хаустов.

Лікарка мобільної бригади Вікторія Вонц, яка сьогодні працює на ринку, розповіла, що за перші дві години роботи мобільної амбулаторії отримали щеплення понад 10 осіб.

«Сьогодні ми робимо щеплення вакцинами AstraZeneca та CoronaVac. Люди дуже задоволені, що мають можливість пройти вакцинацію в робочий час. Автомобіль, в якому проходить імунізація, комфортний й забезпечений усім необхідним», - повідомила лікарка.

Стаціонарний пункт щеплення проти СOVID-19 на території торговельного центру відкриють уже незабаром – наразі бригада медичного центру, який працює на ринку, проходить відповідне навчання.