Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області пройшов Всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

В області пройшов Всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Захід, присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відбувся 28 серпня у Харкові на майдані Захисників України.

До учасників забігу, який пройшов на Харківщині вже третій рік поспіль, приєднався заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

«Сьогодні перед нами є багато викликів, але ми всі працюємо над тим, щоб на Харківщині були мир і стабільність. Важливо, що ми маємо можливість зібратися в цей день біля пам’ятника захисникам України, що в нас є місце, де ми можемо вшанувати наших захисників і захисниць. Дуже приємно бачити, що до акції цьогоріч долучилося багато молоді, що сьогодні люди прийшли висловити свою вдячність нашим героям сучасності», - зазначив Михайло Черняк.

Акція пройшла за підтримки Управління у справах ветеранів обласної державної адміністрації та Відділу у Харківській області Міністерства у справах ветеранів.

«Сьогодні алеями парку на майдані Захисників України пробігли учасники АТО/ООС, волонтери, сім’ї загиблих. Загалом у забігу взяли участь майже 100 осіб», - розповів начальник управління у справах ветеранів Харківської ОДА Олег Пуль.

Учасник забігу Дмитро Дорошенков дізнався про подію із соцмереж і вирішив разом з друзями приєднатися до неї.

«Я найбільше шаную воїнів, які віддали найцінніше, що є. Шаную їхніх батьків за те, що вони виростили таких дітей, за те, що вони дали змогу тим дітям стати за Україну. Цей забіг - подія, яку треба підтримувати», - поділився Дмитро Дорошенков.

Як наголосила начальниця Відділу в Харківській області Міністерства у справах ветеранів Олена Знаткова, забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» є меморіальним, а не спортивним.

«Ми проводимо його вперше саме в дні вшанування пам’яті наших героїв: 27, 28, 29 серпня. Це дні, в які ми особливо увагу приділяємо родинам наших загиблих. Це дні, коли вся Україна схиляє голову в пам'ять наших захисників, і ми дуже хочемо, щоб проведення таких забігів стало традицією у всіх містах і селищах нашої України», - розповіла Олена Знаткова.

Мати загиблого воїна Валентина Білоцерковець долучилася до акції, аби вшанувати пам'ять свого сина Миколи, який служив у 25-му батальйоні «Київська Русь».

«Він пішов добровольцем у 2017 році. 26 березня того самого року помер в опіковому відділенні 2-ї міської лікарні Дніпра від поранень, не сумісних з життям. Подібні заходи потрібні, тому що це пам'ять про наших дітей. Щоб ми знали: вони - були, вони захистили нас», - сказала Валентина Білоцерковець.