Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для директорів дитсадків підготували рекомендації щодо забезпечення якості освіти у закладах

Для директорів дитсадків підготували рекомендації щодо забезпечення якості освіти у закладах

Електронний порадник видали Державна служба якості освіти спільно з Асоціацією працівників дошкільної освіти та Цифровим видавництвом МЦФЕР до нового навчального року.

«Кожен керівник і педагогічний колектив дитячого садка, його засновник мають прагнути створити якісний заклад дошкільної освіти. Для Державної служби якості освіти це те місце, де дитина почувається радісною і щасливою, де розвиваються і розкриваються її здібності й таланти. А це залежить від багатьох чинників: професійних працівників, які добре знають свою справу і люблять дітей, безпечного та розвивального освітнього середовища, ефективно налагодженого освітнього й управлінського процесів», - зазначив голова Служби Руслан Гурак.

Електронний порадник містить:

- рекомендації щодо створення й розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти;

- настанови з питань самооцінювання освітньої діяльності та управлінських процесів;

- практичні кейси з життєдіяльності закладів дошкільної освіти.

Посібник доповнено корисними порадами та посиланнями, зразками документів тощо. Крім того, він щороку оновлюватиметься з огляду на нові досягнення у сфері забезпечення якості дошкільної освіти.

Основними перевагами електронного порадника є:

- інтерактивний зміст - перехід до тієї чи тієї частини порадника в один клік;

- гіперпосилання на нормативні документи, посібники тощо;

- відео та записи вебінарів;

- додатки, які можна завантажити та роздрукувати (пам’ятки, таблиці, анкети, чеклісти, документи, плакати тощо);

- можливість завантажити ту чи іншу статтю й адаптувати її зміст під потреби закладу з урахуванням особливостей його діяльності. Так можна створити індивідуальний порадник для свого закладу, додавши до нього унікальні практики з того чи того напряму діяльності.

У пригоді стануть також Методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти, розроблені командою Державної служби якості освіти та затверджені Наказом Міністерства освіти і науки України від 30.11.2020 № 01-11/71.