Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

13 серпня відкрився ще один центр масової вакцинації проти COVID-19 на Харківщині

13 серпня відкрився ще один центр масової вакцинації проти COVID-19 на Харківщині

Центр запрацював у Шевченківському районі міста Харкова на проспекті Перемоги, 67-В.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Максима Хаустова, це вже 24-й центр масової вакцинації проти COVID-19 на території Харківської області. Розташований він у приватній клініці, яка надала не тільки приміщення, а й персонал для проведення щеплень.

«Дуже приємно відкривати нові центри, адже вони мають дуже великий попит у наших громадян. Це вже 24-й центр масової вакцинації в області. Сьогодні тут наявні вакцини Pfizer та CoronaVaс та працюють 2 бригади, які можуть зробити 200 щеплень за день», - розповів Максим Хаустов.

За його словами, в області продовжують працювати над відкриттям нових центрів масової вакцинації проти COVID-19 для того, щоб підготуватися до можливої нової хвилі коронавірусної хвороби.

Лікарка-педіатриня клініки, де від сьогодні проводять вакцинацію проти COVID-19, Марія Семенюк розповідає, що медичний заклад надав персонал для  проведення вакцинації, який пройшов необхідне навчання.

«Сьогодні стартував процес вакцинації саме в нашій клініці. Ми всі пройшли навчання в центрі, де нас ознайомили з правилами щеплення та з нюансами кожної з вакцин. Для того, щоб вакцинуватися на базі нашої лікарні, у нас є попередній запис та жива черга, - розповіла Марія Семенюк. - З того моменту, коли люди дізналися, що у нас проходитиме вакцинація від ковіду, дуже активно телефонують. Будуть приходити до нас вакцинуватися й наші постійні пацієнти, батьки наших пацієнтів, бабусі, дідусі».

Першою вакцинованою у центрі масової вакцинації проти COVID-19 у клініці стала лікарка-терапевтка медичного закладу Галина Григор’єва, яка вирішила зробити щеплення, бо на собі відчула хворобу.

«Я хворіла на коронавірус і більше не хочу переносити цю інфекцію. Також хочу захистити себе та свою родину від хвороби, тому перша у родині вакцинувалась. Самопочуття прекрасне, процедура пройшла дуже легко, спокійно та безболісно»,  - розповіла Галина Григор’єва.