Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Структурні підрозділи Харківської ОДА поглиблюватимуть співпрацю з громадськістю

Структурні підрозділи Харківської ОДА поглиблюватимуть співпрацю з громадськістю

12 серпня відбувся семінар на тему «Участь громадськості у виробленні публічної політики: суперечності, приклади, перспективи».

Захід, організований управлінням внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, пройшов за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та запрошених спікерів: кандидата історичних наук, доцента, голови Громадської організації «Інститут соціальної політики регіону» Антона Малякова, юристки, директорки Департаменту видань для публічно-правової сфери ТВ «Фактор-Медиа», головної редакторки всеукраїнських видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости» Яни Брусенцової.

Під час заходу присутні розглянули важливі питання взаємодії органів державної влади та громадськості, зокрема - питання щодо виконання Постанови КМУ № 996 від 3.11.2010р. «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» у Харківській області.

Під час наради обговорили реформу децентралізації, а саме - сучасні проблеми інституційного забезпечення комунікації між органами виконавчої влади і жителями територіальних громад, питання публічного управління та адвокації, а також Закон України «Про звернення громадян» як інструмент комунікаційної політики.

Також присутні зупинились на важливості проведення консультацій з громадськістю з питань та реалізації державної політики.