Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському історичному музеї імені М. Ф. Сумцова відкриється виставка «Нью-Йорк – Іловайськ: вибір»

У Харківському історичному музеї імені М. Ф. Сумцова відкриється виставка «Нью-Йорк – Іловайськ: вибір»

У серпні минає сьома річниця від початку боїв за Іловайськ на Сході України. Саме тоді боєць батальйону «Донбас» Маркіян Паславський загинув, захищаючи українську землю.

На спомин про нього 13 серпня у Харківському історичному музеї імені М.Ф. Сумцова відкриється виставка «Нью-Йорк - Іловайськ: вибір».             

«Напередодні відзначення 30-ї річниці незалежності України ми згадуємо тих, хто розбудовував і захищав нашу державу. Серед них - Маркіян Паславський - представник української діаспори, котрий свого часу працював у Харкові, а у важку годину боронив свободу України у лавах добровольців», - зазначає заступниця директора з наукової роботи Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова Ольга Сошнікова.

Над створенням виставки працював колектив Національного музею Революції Гідності разом з Музеєм української діаспори та родиною Паславських, яка передала особисті речі Маркіяна для виставкової експозиції.

Харківська виставка починається роздумами загиблого героя, зібраними у книзі «Заклик діяти: слова Маркіяна Паславського», а документальний фільм, що є складовою експозиції, розповідатиме про Іловайську трагедію та мужність воїнів-захисників, серед яких був і Маркіян Паславський.

Виставка триватиме до 26 вересня 2021 року та відкрита для перегляду з вівторка до неділі з 9:30 до 17:00.